Congelada. La posició que ocupa Manresa en la comparació que any rere any elabora aquest diari per esbrinar quins són els aparcaments regulats més cars de tot l´estat es manté congelada, immòbil. La capital del Bages té el dubtós privilegi de tornar a ocupar les primeres posicions en un rànquing de 30 ciutats i, com ja havia passat altres anys, només localitats amb el renom i reclam de Barcelona, El Escorial, Sant Sebastià i València tenen unes tarifes més elevades que les de Manresa.

La capital del Bages, amb una zona blava que costa 1,90 euros cada hora, supera la tarifa que hi ha actualment a Palma de Mallorca, Lleida, Sevilla o Madrid. A més, en la majoria d´aquestes ciutats -igual que a Barcelona, Sant Sebastià o València- hi ha preus encara més reduïts, ja que l´aparcament regulat té diferents tarifes en funció de la zona d´estacionament (cosa que no passa a Manresa, on val el mateix aparcar al tram central del carrer Guimerà que al capdamunt de Barcelona). Així, a tall d´exemple, aparcar a les zones amb més baixa demanda de Barcelona surt més econòmic que fer-ho a les de Manresa; i estacionar en aquest tipus de places de més baix cost de València o Sant Sebastià (les més allunyades del centre urbà) surt a meitat de preu que fer-ho a Manresa.

Les ciutats que com la capital del Bages tenen una sola tarifa de zona blava ofereixen uns preus molt més baixos que el de Manresa. Les úniques que superen l´euro per hora -i només per uns cèntims- són les capitals de província Tarragona, Bilbao, Pamplona o Girona, ciutats amb molta més població que Manresa.

Per sota de l´euro cada hora, trobem ciutats com Cadis, Castelló, Còrdova o Oviedo, on cal desembutxacar la meitat de diners que a Manresa per aparcar 60 minuts en un dels seus carrers.

Les localitats amb l´aparcament regulat més barat de tot Espanya continuen sent les mateixes que d´altres anys. A la cua hi ha Múrcia, Jaén, Àvila i Segòvia; i, fins i tot, hi ha el cas especial de Lugo, que si l´any passat tenia la zona blava 70 cèntims enguany és gratuïta. Fa vuit mesos que els veïns de Lugo no paguen per la zona blava, ja que l´Ajuntament està preparant les bases per obrir un nou concurs del sistema d'aparcament.