Ramon Bayés, (Barcelona, 1930), un dels psicòlegs catalans amb més projecció i catedràtic emèrit de la UAB, és un dels protagonistes destacats de la 7a edició de la Jornada de Geriatria, que se celebra aquest dijous a la sala Plana de l'Om de Manresa, organitzada per la Fundació Sociosanitària de Manresa i la Fundació Althaia.

El doctor Bayés ha treballat, sobretot, en àmbits de la psicologia en salut i ha destacat en les cures pal·liatives i en l'envelliment. A Manresa parlarà d'"Envelliment, autonomia i proximitat de la mort". Cofundador de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, ha rebut diversos reconeixements. Actualment continua impartint conferències i aquest 2016 ha publicat el llibre titulat Olvida tu edad.

La jornada, que aplegarà més de 150 professionals sanitaris, inclourà sengles taules rodones sobre aspectes de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica, i sobre les malalties més freqüents del sistema endocrí en la gent gran. L'acte inaugural serà a les 9 del matí i la cloenda està prevista per a 3/4 de 2 de la tarda.