Aquest dijous se celebra a Manresa la Jornada de Geriatria del Bages organitzada per la Fundació Sociosanitària de Manresa i la Fundació Althaia. Compta amb la presència del psicòleg i catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma, Ramon Bayés. Es fa a l'auditori de la Plana de l'Om

L'acte inaugural es fa a les 9 del matí amb la participació de la directora de l'hospital de Sant Andreu de Manresa, Dolors Cubí; el Director assistencial de la Fundació Althaia, Ignasi Carrasco i el president de la Delegació al Bages del Col·legi de Metges, Pere Bonet.

A 2/4 de 10 s'ha programat la primera taula rodona que tracta sobre la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC). A 2/4 de 12 es parla de les malalties més freqüents del sistema endocrí en la gent gran.

Ramon Bayés pronuncia la seva conferència a la 1 del migdia sobre "Envelliment, autonomia i proximitat de la mort». Bayés ha destacat sobretot en treballs de cures pal·liatives i en l'envelliment.

A ¾ de 2 de la tarda hi ha programada la cloenda a càrrec del Director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa, Manel Valls; el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells; i la regidora de Cohesió Social, Salut i gent Gran de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.