Les Dones Solidàries del Bages volen fomentar la lluita social de les dones a través d'una exposició que fa un repàs de noms destacats que van tenir un paper important en l'avenç del dret de les dones, i se centren en les que van tenir un paper destacat en la II República i que van lluitar contra el feixisme a la guerra civil. L'exposició, que es va inaugurar ahir, porta per títol "Roig i violeta", i explica la biografia de nou dones que van lluitar contra el feixisme a l'estat espanyol.

"Aquesta mostra serveix per fer un repàs històric del que hi ha hagut a l'estat espanyol en la lluita de la igualtat, i més concretament, contra el feixisme, però també serveix per prendre consciència que encara ens queda molt de camí per fer. L'objectiu és que d'una vegada per totes les dones tinguem els mateixos drets i les mateixes condicions laborals que els homes", va explicar ahir la portaveu de les Dones Solidàries del Bages, Lídia Giménez.

L'exposició es pot veure a l'Espai Roig fins a final d'abril, i arriba a Manresa amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, que es va celebrar el dia 8 de març. La mostra fa un repàs a la biografia de dones destacades com Neus Català, Lina Òdena Garcia o Lola González.