Manresa rebrà 750.000 euros distribuïts en tres anys per fer millores en el servei de bus urbà. De moment, aquest any li arribaran 252.700,02 euros, que són els que corresponen a l'exercici 2015.

Aquest finançament s'emmarca dins els acords del conveni signat per la Generalitat, a través del departament de Territori i Sostenibilitat, l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i l'Autoritat de Transport Metropolità (ATM), que estableix una inversió de 17,25 milions d'euros els propers tres anys per a la millora de les xarxes de transport públic de 77 municipis de 9 comarques diferents. Per primera vegada aquest conveni ha inclòs el municipi de Manresa.

Ahir, en la presentació, l'alcalde Valentí Junyent va valorar molt positivament l'estrena de la capital del Bages en l'acord, tenint en compte que "va ser uns dels municipis fundadors de l'AMTU". Junyent va considerar de gran importància "per a l'equilibri territorial el fet que les ajudes al transport públic s'hagin ampliat a la segona i tercera corona de l'àrea metropolitana i que aquesta ampliació inclogui el Bages, l'Anoia i Osona".