Noranta estudiants d'Infermeria d'UManresa (FUB) imparteixen tallers d'estimulació de la memòria a membres de l'Associació de Familiars d'Alzheimer. Els tallers que han dissenyat els alumnes són de temàtica molt diversa i van des de la musicoteràpia, passant per activitats de moviment, el record d'aspectes culturals de la vida de les persones o visions històriques de la ciutat que poden servir per estimular la memòria.

Tant la preparació dels tallers com la seva realització formen part de la formació de l'alumnat de l'assignatura Cures infermeres al vell, que s'imparteix durant el tercer curs del grau en Infermeria.

Segons explica Montserrat Vila, professora dels estudis, "és important que l'alumne surti de l'aula per extrapolar els valors que s'hi treballen i exercir les competències professionals al mateix temps que fa una aportació a la societat en la qual s'haurà de desenvolupar professionalment".

Aquests 91 alumnes han passat primer per un procés de formació interna per preparar els continguts dels tallers i posteriorment han dissenyat les activitats i el material.