Manresa farà una apagada contra el canvi climàtic

La ciutat s'adhereix, dissabte, a «L'Hora del Planeta», una iniciativa a nivell mundial

16.03.2016 | 11:56
L´apagada també inclourà el Pont Nou, il·luminat fa poc
L´apagada també inclourà el Pont Nou, il·luminat fa poc

Aquest proper dissabte, 19 de març, l'Ajuntament de Manresa apagarà l´enllumenat ornamental dels edificis i monuments més emblemàtics de Manresa: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova, el Pont Vell, el Pont Nou i la façana de la casa consistorial. L´acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a nivell mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada «L´Hora del Planeta». L´apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d'una acció que implica que més de mil milions de persones, 7.000 ciutats de tot el món, més de 35.000 empreses i desenes de milers d´organitzacions cíviques, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

Ciutats de tot el món, i també desenes de poblacions de Catalunya deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa. Aquesta acció té com objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d´estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l´economia i a la salut.

Manresa, contra el canvi climàtic

Aquesta és una acció més de les que Manresa realitza per tal de fomentar la sostenibilitat i contribuir a lluitar, en la mesura del possible, contra el canvi climàtic global. La ciutat forma part des de 1997 de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que va ser fundada a Manresa. Recentment, en el ple municipal del mes de febrer, es va aprovar per unanimitat de tots els grups la declaració de Sant Sadurní d´Anoia per la renovació del compromís local pel desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic, que preveu diverses mesures, com ara adequar les polítiques de desenvolupament a criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica, fomentar actuacions d´utilització eficient de recursos i assumir com a propis els acords internacionals, com la Declaració de París o el Pacte dels alcaldes sobre el clima i l´Energia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La immigració repunta a Manresa després de 5 anys seguits de retrocés

La immigració repunta a Manresa després de 5 anys seguits de retrocés

Des del juny del 2015 al juny d'enguany han arribat 191 nouvinguts És el primer cop que en guanya...

El govern replica que el PSC intenta amagar la seva mala gestió de l´edifici Impuls

El govern replica que el PSC intenta amagar la seva mala gestió de l´edifici Impuls

La portaveu, Àuria Caus, diu que s'està intentant arreglar la "hipoteca gruixuda" signada per un...

Informació sobre el nou decret de lleure

El CAE organitza el dijous 3 de novembre una sessió informativa del nou decret

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema