Què va veure sant Ignasi quan va mirar la ciutat de Manresa i el seu entorn des del pla on hi ha la torre de Santa Caterina, provinent de Montserrat? I quan l'observava des d'on va tenir l'anomenada "il·lustració del Cardener", a la Balconada? Per gaudir del panorama que ofereixen aquests dos miradors privilegiats, l'Ajuntament hi ha instal·lat dos faristols amb sengles fotografies de les vistes. Salvant la distància de cinc segles, són les que devia veure sant Ignasi. En cadascuna hi ha marcats els elements més significatius (vegeu-los a sota d'aquest article).

Tant Santa Caterina com la Balconada, on hi ha l'escultura del Pou de Llum, s'han escollit, ha informat l'Ajuntament, perquè són dos indrets molt significatius de l'estada d'onze mesos de sant Ignasi a la capital del Bages, entre els anys 1522 i 1523, de la qual es commemoraran els cinc segles el 2022.

El pelegrí va arribar a Manresa des de Montserrat pel sector de Santa Caterina, on devia rebre una de les primeres vistes de la ciutat. Pel que fa al Pou de la Llum, que l'artista xilè Fernando Prats va instal·lar a la Balconada el 2008, és una escultura que forma part de la ruta ignasiana. Tal com sant Ignasi relata a la seva autobiografia, va ser a Manresa, mirant el riu Cardener, quan va rebre la inspiració i la força necessàries per iniciar el camí d'espiritualitat i de dedicació als altres (el que es coneix com Exímia Il·lustració del Cardener). El Pou de Llum identifica el lloc on hauria tingut aquesta experiència mística i transformadora.