La diputada al Parlament i expresidenta del Consell Comarcal del Bages Adriana Delgado s'ha trobat en alguna ocasió que algun company de feina li ha dit "guapetona o maca. Al revés, no ho entendria ningú", diu. La directora dels Serveis Territorials de Governació a la Catalunya Central, la manresana Ivet Castaño, considera que un país no es pot permetre el luxe de prescindir del talent femení. I la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira pensa que "les dones no s'entenen com un subjecte polític actiu amb veu pròpia".

Delgado, Castaño i Rovira són dones, joves i exerceixen la política, un món dominat per homes. Ho viuen cada dia, asseguren, i com les que les han precedit en aquest àmbit, es proposen trencar estereotips, idees preconcebudes i el sistema "patriarcal" dominant.

Totes elles van participar al debat "Dona treballadora i política" organitzat per l'Aula del Coneixement de les Escodines, que va presentar Carme Carrió. Van coincidir que tot i que la llei empara la igualtat de gènere, la realitat s'entossudeix que es mantinguin diferències en tots els àmbits. També en política, on hi ha poques dones amb poder real de decisió.