Aquest proper dissabte, 19 de març, tindrà lloc l'apagada a nivell mundial que promou l'entitat World Wide Fund for Nature (WWF). L'acció, que du el nom «L´Hora del Planeta», tindrà lloc entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre i té com a objectiu conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d´estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l´economia i a la salut.

Es tracta d'una acció que implica que més de mil milions de persones, 7.000 ciutats de tot el món, més de 35.000 empreses i desenes de milers d´organitzacions cíviques, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

Ciutats de tot el món, i també desenes de poblacions de Catalunya deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa. Aquesta acció té com objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d´estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l´economia i a la salut.

A Manresa, l'Ajuntament apagarà l´enllumenat ornamental dels edificis i monuments més emblemàtics: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova, el Pont Vell, el Pont Nou i la façana de la casa consistorial.

L'empresa de distribució Carrefour també donarà suport a aquesta iniciativa i apagarà els rètols lluminosos de tots els seus hipermercats, supermercats i seus. Aquesta acció es completarà amb la realització d'una explicació informativa en els seus establiments, en què s'exposarà als clients en què consisteix la iniciativa i els motius pels quals Carrefour dóna suport a aquesta campanya.