A l'edifici de la Buresa, el teló de fons modernista de la plaça de Sant Domènec, hi ha instal·lades bastides a la part de la cantonada amb el carrer del Born -on està penjada perquè si arribés fins a terra no podrien passar els cotxes- i, a la part esquerra de la façana fins al límit de la tribuna principal. Les hi han posat per portar a terme una nova fase d'obres a l'edifici, que s'allargaran fins a mitjan agost, com a màxim, per evitar que hi siguin durant la festa major.

L'arquitecte responsable del projecte de rehabilitació i director de l'actuació, Miquel Àngel Prunés, explica que, per fer la intervenció, que és una de les tres que inclou la fase II, han aconseguit una subvenció que van demanar a la Generalitat de 57.615 euros, i que estan pendents que l'Ajuntament els n'atorgui una altra, que també han demanat, de 20.000 euros. Una quantitat que ja els va concedir l'any passat i que els va permetre pagar una part de la fase I, que va incloure tota la façana de la banda del carrer del Born.

Prunés destaca la necessària implicació de l'Ajuntament en la rehabilitació d'un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Remarca que, sobretot ara que al davant s'ha instal·lat el conjunt escultòric de l'acollida i que el Conservatori ha obert l'espai ignasià Manresa 1522, no es pot permetre que aquest teló de fons decaigui.