Els representants dels treballadors del transport públic urbà de Manresa han denunciat que el mal estat del paviment dels carrers de la ciutat causa problemes de salut als conductors dels autobusos com contractures musculars, mal d'esquena, hèrnies o problemes cervicals.

Aquest divendres els representants dels conductors han presentat una instància a l'Ajuntament de Manresa per sol·licitar que s'adoptin mesures urgents per corregir aquesta situació. "No volem fer sang sobre aquest tema, però s'ha de solucionar el més aviat possible perquè està afectant la salut dels treballadors" ha assegurat el delegat de Comissions de Manresa Bus, Damian Navarro. Juntament amb els també delegats Mariano Baquero i José Manuel Castro, han presentat el document. Els ha acompanyat el secretari d'organització de CCOO de la Catalunya central, Carles Manzanares.

Expliquen que fan torns de 6 o 7 hores i mitja, i que després d'una jornada laboral noten les conseqüències. "Sembla que hagis fet anar tot el dia un martell compressor. Vas amb tensió" assegura Mariano Baquero, també delegat sindical.

Aquest tema ja es va plantejar a l'empresa, el grup Sagalés, que va enviar els vehicles al taller per revisar suspensions i canviar els seients per uns d'hidràulics que absorbeixen els cops, "però arriba un moment que no és suficient" perquè el veritable problema és el mal estat del paviment, les vibracions que causen, els sots i els bonys dels carrers, han refermat. Opinen que el problema també el pateixen els usuaris.

L'avinguda de les Bases de Manresa, el carrer Bisbe Comas, la carretera Pont de Vilomara, la Balconada en general, el carrer Viladordis o la Divina Pastora, són alguns dels trams per on hi passa el bus amb més mal estat, afirmen.