L'Ajuntament de Manresa ha lliurat aquest divendres al matí la documentació que li va requerir el Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, sobre la resolució aprovada al Ple municipal de suport a la moció independentista del 9 de novembre al Parlament. El requeriment també s'ha fet arribar a d'altres municipis el país que van aprovar mocions similars.

En el formulari es sol·licitava informació i documentació sobre la proposta de suport, com ara la confirmació que l’esmentada proposició va ser aprovada, l’acta de celebració i les gravacions del ple o bé que s’especifiqui si la proposició faculta l’alcalde per dur-la a terme executant els actes pertinents. El consistori manresà ha fet entrega a un representant dels Mossos d'Esquadra de les respostes a les qüestions plantejades per l'Audiència, la còpia de l'acta íntegra (en paper) del Ple en què es va aprovar la resolució, celebrat el 19 de novembe passat, i l'arxiu de so d'aquest mateix ple.

El Ple Municipal de l’Ajuntament del 19 de novembre va aprovar la proposició de suport, a proposta dels grups municipals de CiU, ERC i CUP. La resolució del Parlament constata que el mandat democràtic obtingut a les eleccions del 27 de setembre del 2015 es basa en una majoria en escons de les forces parlamentàries que tenen l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent, i per tant el Parlament declara solemnement l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república, i proclama l’obertura d’un procés constituent ciutadà participatiu, obert, integrador i actiu per preparar les bases de la futura constitució catalana.

En el debat sobre la proposició al Ple Municipal, es va recordar que en aquest nou mandat, el mateix Ple de la corporació de Manresa va acordar continuar formant part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposició es va aprovar per 19 vots afirmatius (CiU, ERC i CUP), tres vots negatius (PSC) i una abstenció (DM). Els dos regidors de C’S es van absentar del Saló de Sessions i no van participar en el debat d’aquest punt.