Un any més, Manresa va triomfar en l'entrega de premis de la Mostra de projectes emprenedors de Formació Professional (FP) a Catalunya, que es va celebrar ahir al CosmoCaixa de Barcelona.

Miguel Olmedo Serral, de l´Institut Lacetània, va guanyar el primer premi al Millor projecte d´economia social i cooperativa de grau mitjà amb el projecte anomenat "Rental Racing" que consisteix en una cooperativa per al lloguer de vehicles de competició per a persones amb alguna tipologia de discapacitat física. La intenció principal és la de millorar la seva qualitat de vida i potenciar-ne la integració social, ajudant-los a tenir les mateixes oportunitats.

Per la seva banda, l´Alumne Cristina Vall Zamora de l´Escola Joviat va obtenir el 3r premi a la millor idea en grau mitjà. El seu projecte, anomenat "Secan", tracta sobre la realització d´una portella assecadora per animals de companyia. La portella conté un material de microfibra que eixuga l´animal en cas d´estar humit i evita que embruti l´interior de la casa.

L´acte va ser presentat per Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial i va comptar amb la ponència de Marta Pérez, directora general de Valnalón.

Aquest és el quart any que la Direcció General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya (Departament d´Ensenyament) organitza una mostra que té per objectiu promocionar els millors projectes emprenedors realitzats per alumnes d´FP del darrer curs escolar.

Per aquest motiu tots els projectes que participen enla Mostrahan resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d´arreu del territori. Enguany s´han presentat un total de 42 projectes de tot Catalunya, dels quals se n´han escollit 12 que es van presentar en l´acte celebrat ahir.

Per la seva banda l´Ajuntament de Manresa va presentar tots els projectes guanyadors del XIè Concurs d´Idees Joves que va tenir lloc l´any passat al mes de maig. Es van presentar 7 projectes 2 dels quals van arribar com a finalistes a la Mostra.