Contractures musculars, mal d'esquena, problemes a les cervicals o hèrnies, són alguns dels problemes de salut que pateixen els conductors del bus urbà de Manresa a causa del mal estat del paviment dels carrers de la ciutat, segons han denunciat els delegats sindicals de Manresa Bus. Ahir van presentar una instància a l'Ajuntament, amb fotos incloses, en la qual reclamen mesures urgents per corregir aquesta situació.

Manresa Bus té una plantilla que s'acosta als 40 conductors. Acostumen a fer torns seguits d'entre 6 i 7 hores i mitja, i afirmen que al final de la jornada laboral noten les conseqüències. "És com si tot el dia haguessis fet anar un martell compressor", afirma Mariano Baquero, delegat de Comissions a Manresa Bus. "Vas amb tensió tota l'estona" a causa de les vibracions del vehicle, els sots i els forats. Juntament amb Damian Navarro i José Manuel Castro van presentar la instància acompanyats del secretari d'organització del sindicat a la Catalunya Central, Carles Manzanares.

"No volem fer sang amb aquest tema, però s'ha de solucionar el més aviat possible perquè està afectant la salut dels treballadors", assegura Navarro. Comenta, també, que els usuaris del servei pateixen igualment el problema.