El ple va aprovar una moció del PSC, esmenada pel govern, per actualitzar el reglament de participació ciutadana i dues de Democràcia Municipal per urbanitzar el carrer del Torrent dels Predicadors, esmenada pel govern, i per defensar el dret de vaga.

L'Ajuntament constituirà abans del 30 de setembre una comissió politicotècnica municipal -amb participació de tots els grups municipals que hi vulguin ser- que s'encarregui de fer una primera proposta de revisió i actualització de l'actual Reglament de Participació Ciutadana local. Aquesta proposta, previ debat als diversos consells sectorials i de districte de la ciutat; i en la propera sessió del Consell de Ciutat, serà portada a aprovació del ple el 2017.

L'Ajuntament elaborarà una proposta per tal d'urbanitzar el carrer del Torrent dels Predicadors i, en el cas de la realització de l'obra, es farà en el marc de les actuacions derivades de l'Auditoria de l'Espai Urbà. També a proposta de DM s'exigirà al govern de l'estat espa-nyol la derogació de l'apartat 3 de l'article 315 del Codi Penal per evitar que el Dret Penal "pugui seguir criminalitzant l'exercici del dret de vaga".