Comença l´ampliació de la residència de Sant Andreu

El projecte té un cost de 5 milions, que aporta la Fundació Sociosanitària, i inclou un centre de dia

26.03.2016 | 07:41
El solar buit des del carrer Remei de Baix on anirà l´ampliació de la residència, que es veu a l´esquerra
El solar buit des del carrer Remei de Baix on anirà l´ampliació de la residència, que es veu a l´esquerra

Avui començaran les obres per ampliar la residència de Sant Andreu per a gent gran de la Fundació Sociosanitària de Manresa. El projecte costa 5 milions d'euros que la fundació assumeix amb recursos propis, sense cap ajut públic. L'entorn de l'hospital es convertirà en un gran complex d'atenció sociosanitària amb més de 300 places entre la residència i l'edifici de l'hospital.

Ahir s'havia de fer l'acte simbòlic de la col·locació de la primera pedra amb la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. El dol oficial decretat per l'accident de Freginals, i el fet que la noia de 20 anys que dissabte va morir en un accident a la C-55, Mònica Naranjo, era treballadora de la mateixa residència, van fer suspendre l'acte.

Enllestida en 14 mesos

Les obres duraran 14 mesos, i un cop acabades l'equipament tindrà 37 places més de residència -actualment en té 73- i una trentena de centre de dia. Segons el director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa, Manel Valls, a Manresa hi ha necessitat de places de residència. "És una ciutat sobreenvellida i hem d'intentar donar resposta a aquestes necessitats de la ciutat".

L'any 2013 la fundació va adquirir tres parcel.les adjacents a l'actual residència de Sant Andreu, al carrer Remei de Dalt, per mig milió d'euros propietat de la Sareb, l'anomenat banc dolent. Feia temps que hi anaven al darrere perquè són paret amb paret amb l'actual residència.

Un any més tard va començar l'enderroc dels edificis desocupats de dues de les finques. La tercera era un cobert que estava deixat i abandonat. Durant aquesta operació van aparèixer restes de construccions que daten entre els segles XVI i XVII. Es podran veure quan s'accedeixi al centre de dia. També es conservaran els arcs d'una cisterna del XVIII.

L'ampliació de la residència permetrà esponjar els actuals espais de la Fundació Sociosanitària de la planta baixa de l'edifici de l'Hospital de Sant Andreu, on actualment hi ha serveis comuns que es traslladaran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema