L'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, programa un curs d'horticultura ecològica d'autoconsum amb alguns dels millors experts en aquesta temàtica com a docents. Els alumnes visitaran al llarg del curs tres horts de models diferents. El de Jordi Puig, autor del llibre L'hort del segon origen, a Bigues i Riells; el de Marc Casabosch, autor d'Un hort per ser feliç, a Castellar de la Ribera (Solsonès); i el d'Esteve Padullés, a Sallent, que fa conviure els cultius amb herbes silvestres que aprofita per fer remeis i encoixinats protectors del sòl. La resta de sessions es faran a la finca de Can Poc Oli de l'Escola Agrària de Manresa.

El curs aborda les principals qüestions que cal tenir en compte a l'hora d'iniciar un hort ecològic d'autoconsum: com preparar la terra i tenir cura de la fertilitat del sòl, com preservar la biodiversitat de l'entorn i les llavors per multiplicar els cultius; com gestionar la prevenció i el tractament de plagues i malalties, i com dissenyar i planificar l'hort, entre d'altres.

Les sessions es faran els dissabtes 9, 16, 23, 30 d'abril i 7 de maig. El curs té un preu de 145 euros i les inscripcions es poden fer a www.associaciolera.org, als telèfons 938787035 i 672337305 i a neus@associaciolera.org. Hi ha descomptes especials.