El local municipal que hi ha a la plaça de la Reforma de Manresa, situat al costat de l'ascensor, es convertirà en un nou magatzem provisional del Museu Comarcal. En una data encara per determinar, s'hi traslladarà el lapidari que guarda ara el museu per poder fer les obres previstes en aquest equipament, que, entre altres, inclouran el nou centre d'acollida per als pelegrins que arribin a la ciutat pel Camí Ignasià. Acabada aquesta actuació, una part del lapidari tornarà al museu i l'altra romandrà al magatzem de la plaça de la Reforma.

L'esmentat lapidari ocupa actualment dues sales a la planta baixa del Museu Comarcal, just a l'altra banda de l'entrada per la Via de Sant Ignasi. Majoritàriament, guarda les restes del que es va poder conservar dels enderrocs durant la guerra civil de les esglésies de Sant Domènec i del Carme.

Per poder fer les obres al Museu Comarcal cal deixar lliures els espais, i l'opció que s'ha triat ha estat la de traslladar el fons lapidari al local de la Reforma. Una vegada acabades les obres, una part tornarà al museu, perquè formarà part d'un magatzem visitable dins l'actuació programada a l'antic col·legi de Sant Ignasi, mentre que la resta romandrà en aquest nou magatzem provisional del museu.

Esmena

El local de la Reforma és el que hi ha al costat de l'ascensor del pàrquing i no el que queda sota la plaça i la basílica de la Seu, que té 2.300 metres quadrats i del qual en té la concessió Eyssa, que també té la del pàrquing. En aquest espai fa anys que es parla de la possibilitat que hi obri un restaurant. En la informació anterior sortia per error que el trasllat del lapidari era en aquest local i no en el magatzem municipal.