De mica en mica van encaixant les peces d'aspectes fonamentals del planejament de la ciutat que no s'havien fet públiques fins ara. La primera peça és que l'equip anterior de govern de CiU havia perfilat un acord amb el Carrefour perquè perllongués l'avinguda dels Països Catalans del Decathlon a la carretera de Viladordis -a canvi de facilitar l'ampliació de l'hipermercat-, al mateix temps que lligava una inversió de 2,7 milions de la Generalitat per fer arribar el vial de la carretera de Viladordis a la rotonda Prat de la Riba (vegeu diari d'ahir).

La segona peça important és que el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, en tràmit d'aprovació provisional, proposa un ajust del traçat de l'avinguda dels Països Catalans per executar-la mantenint les torres d'alta tensió existents i d'aquesta forma no el supedita a la milionària inversió de soterrament, que Endesa no està disposada a realitzar.

Opció bloquejada

El tram de la carretera de Vic a la carretera de Viladordis estaria garantit a hores d'ara per un compromís, sense suport documental, de la Generalitat. Però el tram de la carretera de Viladordis al Decathlon és una incògnita perquè ERC, força coaligada amb CDC al govern de la ciutat, ha mantingut una oposició frontal a facilitar l'ampliació de l'hipermercat a canvi que Carrefour pagués aquest tram de vial.