El Consell de Solidaritat farà pedagogia sobre la situació dels refugiats

Manresa és un dels tres punts de Catalunya preparats per rebre asilats i, posteriorment, distribuir-los per tot el territori català

27.03.2016 | 08:05
El Consell de Solidaritat es va reunir de forma extraordinària
El Consell de Solidaritat es va reunir de forma extraordinària

Les entitats que formen el Consell Municipal de Solidaritat de Manresa han decidit tirar endavant diverses iniciatives per explicar la situació dels refugiats a Europa i també les causes dels conflictes que han provocat que fugin dels seus països.

Manresa és un dels tres punts de primera acollida que hi haurà a Catalunya. Les persones refugiades rebrien atenció i assistència en un primer instant i, posteriorment, serien distribuïts per tot el territori. S'instal·laran a l'antiga residència de les germanetes dels pobres, ara propietat de l'orde de Sant Joan de Déu. Els altres dos llocs són a Barcelona i a la població de Tiana. Ara per ara, però, no se sap quan podrien arribar. El tema és a mans de la Unió Europea i dels governs.

Mentrestant, el consell ha programat diverses iniciatives informatives i d'educació en valors per donar a conèixer a la ciutadania dades sobre les causes del conflicte. Per aquest motiu s'ha programat el cicle "Persones refugiades", que se celebrarà del 27 d'abril al 15 de maig.

També s'elaborarà una proposta específica per a centres escolars, i un acte central "amb la voluntat que la ciutadania manifesti el seu rebuig a qualsevol forma de violència i es recordi que Manresa és una ciutat d'acollida i compromesa amb el bé comú i els drets humans". Per dur a terme aquest acte s'ha creat un grup de treball. Finalment, el consell ha resolt solidaritzar-se amb la població civil de Síria, "amb el seu patiment d'haver de deixar la casa i la seva terra, i amb la urgència que puguin tenir un futur digne.

Al respecte el Consell de Solidaritat ha fet una crida als governs europeus perquè compleixin les seves responsabilitats. "Els instem a protegir les persones en comptes de blindar les fronteres amb eines repressives i dissuasives". També a sensibilitzar la ciutadania "per evitar qualsevol risc de criminalització de les persones refugiades, víctimes d'una guerra" i a prioritzar recursos per atendre'ls adequadament. La reunió, que es va celebrar amb caràcter extraordinari, va ser presidida per la regidora de Cooperació de l'Ajuntament, Àngels Santolària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

L´estanteria adaptable que porta segell manresà s´internacionalitza

El producte l'han dissenyat un grup d'estudiants entre els quals hi ha una manresana

El potent projecte turístic de l´Oller del Mas fa un pas més

La modificació afecta 152 hectàrees en terme de Manresa classificades de sòl no urbanitzable.

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema