La meteoròloga manresana Míriam Santamaria participarà dijous vinent al cicle "Alzheimer a l'hora del cafè", que organitza l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès.

L'acte es farà a les 5 de la tarda al cafè Maïami, i en aquest cas la proposta és, segons els organitzadors, que una dona del temps parli del pas i el canvi del temps amb la mirada posada en el paisatge i els fruits de la terra.

El cicle "Alzheimer a l'hora del cafè" és una proposta oberta a tothom, especialment a persones afectades per la malaltia en la seva fase inicial i als seus familiars, per parlar d'una forma reposada, en format cafè-tertúlia, sobre aquest tema i la memòria amb convidats de diferents àmbits.

Es va posar en marxa a final de gener amb la presència de l'expresident Pasqual Maragall, afectat per la malaltia, la seva esposa, Diana Garrigosa, i la seva filla Cristina Maragall. Van explicar la tasca que porta a terme la Fundació Maragall, centrada sobretot en la investigació.

El febrer el convidat va ser l'activista cultural Joan Morros. Dijous vinent hi prendrà part Míriam Santamaria. El 28 d'abril el convidat serà l'investigador manresà Pere-Joan Cardona, i el 26 de maig es clourà el cicle amb la infermera i escriptora Pilar Duocastella. Duocastella és autora del llibre Dona i cadira, en què narra la història d'una dona que pateix els inicis de la malaltia.

Passat l'estiu, el cicle de cafès-tertúlia continuaran.