Sis ballarines de Manresa convertiran la seva passió, les danses orientals, en una activitat solidària per ajudar els més necessitats de l'Índia. Les integrants de la companyia Al-Nudhar i Dusk dansaran en un espectacle per aconseguir fons per a un projecte de construcció d'habitatges estables que porta a terme la Fundació Vicente Ferrer. L'espectacle es farà el 21 de maig al teatre Conservatori i s'espera recaptar més de sis mil euros, que permetran la construcció de dos o tres habitatges en una de les zones més pobres del país.

Estan immerses en el projecte solidari des del setembre i l'organització de l'espectacle -anomenat Somnis d'Hathor- les ha portat a conèixer la delicada situació de moltes persones a l'Índia. De fet, ja van portar sobre l'escenari el projecte solidari per ajudar, llavors, l'entitat Galgos 112. "Va ser un èxit perquè no esperàvem la resposta massiva que hi va haver. Van venir 400 persones, i n'esperàvem un centenar, i això ens va motivar a convertir l'espectacle en un esdeveniment anual", explica una de les integrants d'Al-Nudhar, Aida Garriga. L'acte, a més, estarà conduït per un rostre conegut, tot i que les integrants de la companyia no volen encara revelar-ne el nom.

Les ballarines estan preparant un espectacle que durarà prop de dues hores i a sobre l'escenari es veuran danses orientals tradicionals i actuacions de Bollywood. "Com que la finalitat és ajudar un projecte solidari de l'Índia, hem introduït balls inspirats en Bollywood per apropar els espectadors a la realitat cultural del país. Es tracten d'unes danses que captivaran el públic perquè són balls animats que reflecteixen el tarannà alegre de la gent de l'Índia", afegeix Isabel Moyano.

No només hi actuaran les ballarines de la companyia manresana, sinó que els espectadors veuran fins a seixanta ballarines d'altres grups importants de Catalunya, que oferiran també danses orientals en l'acte benèfic. "Serà un espectacle d'una qualitat coreogràfica important", assegura per la seva banda Sandra Argelaguer, una altra de les integrants.

Les ballarines estan entusiasmades amb aquesta nova iniciativa perquè també les permet conèixer altres realitats, en aquest cas el de les zones més deprimides de l'Índia. La finalitat és poder construir dos o tres habitatges en el marc d'un projecte de la Fundació Vicente Ferrer a la regió d'Anantapur, a l'estat d'Andhra Pradesh. Una d'elles és sòcia de la fundació. De fet, el contacte entre l'entitat i les integrants de la companyia és setmanal i en l'espectacle que es farà al Conservatori hi haurà la presència de Lancy Doden, que va ser el primer nen -ara ja és adult- apadrinat per la Fundació Vicente Ferrer, que explicarà com treballa l'entitat.