Francesc Xavier González, de 57 anys, reclama a l'Ajuntament de Manresa 400 euros per una caiguda provocada pel mal estat del carrer on viu, segons l'escrit que ha presentat al mateix consistori. El seu domicili és a l'Era de l'Esquerra -entre el carrer del Bruc i la carretera de Cardona- i hi ha dos sots grans que, segons explica, han provocat la caiguda també d'altres veïns. Arran de la incidència, es va fer una fissura a la tíbia i va haver de portar la cama enguixada durant quatre setmanes. Les conseqüències de la caiguda l'han portat a reclamar al consistori manresà que millori l'estat del carrer i que, com a mínim, tapi els dos forats.

"Per a mi els 400 euros no són importants. El que demano a l'Ajuntament és que arregli el carrer on visc perquè, veient el meu cas, és evident que pot ser perillós per als vianants. Reclamo que tapin els forats perquè no torni a passar", explica González. Els fets van tenir lloc el 28 de setembre quan, sortint de casa, va posar el peu sense voler en un dels dos sots. Com a conseqüència de la caiguda va haver d'anar a l'hospital Sant Joan de Déu, on li van detectar la fissura a la tíbia i li van enguixar la cama. "Si camino molt encara me'n ressento i, a part, vaig haver de fer recuperació un cop em van treure el guix de la cama", assegura.

Dues setmanes més tard de la incidència va anar a l'Ajuntament a presentar una instància per mostrar el que li havia succeït com a conseqüència de l'estat del carrer -segons González- i exigir que s'hi actuï per millorar-ne l'estat. "Jo vaig posar la xifra de 400 euros perquè la persona que em va atendre em va dir que havia de col·locar una quantitat i per algun accident anterior que jo havia tingut vaig creure que era la quantitat que havia de demanar, però el que reclamo és la millora del carrer perquè tal com està ara pot ser perillós per a la gent que hi passeja".

De moment, l'Ajuntament no ha donat cap resposta a la seva petició i demana alguna explicació per part del consistori abans de que passin sis mesos des que va lliurar la instància a l'Ajuntament de Manresa, el temps que ha de tardar l'administració local a contestar les instàncies que presenten els ciutadans. "Des de l'Ajuntament em diuen que potser tardaran més, però la mateixa documentació que em van donar per poder presentar la instància especifica que com a màxim m'he d'esperar mig any a rebre una resposta", explica.

González avisa que altres veïns han caigut per culpa dels sots. Tot i això, a aquest veí no li consta que altres persones hagin reclamat al consistori a través d'una instància que s'arregli la via i, de moment, els veïns d'aquest punt de la ciutat no han exigit de forma col·lectiva que s'arregli el carrer de l'Era de l'Esquerra.