Al barri de la Guia de Manresa hi ha dos blocs de pisos i un únic carrer que hi passa pel mig. Els pocs veïns que queden en aquest barri perifèric, aixecat a mitjan segle passat per acollir-hi els treballadors de la Renfe, denuncien que el vial en qüestió està desfet i que "fa uns dotze anys que es reclama a l'Ajuntament que arregli la calçada", i que fa encara més temps que està malmès.

Veïns de la Guia comenten que el carrer "és el que utilitzem per portar les escombraries als contenidors i per poder baixar a Manresa". En concret, "el tros malmès són uns dotze o quinze metres perquè el carrer és molt llarg". Diuen que el fet que el barri sigui d'Adif però que l'Ajuntament també hi tingui responsabilitats "fa que sempre es passin la pilota el uns als altres i així tenim el barri fet un desastre". Recorden que els veïns paguen l'IBI, l'impost d'escombraries i el de circulació de vehicles. "Si paguem tots els impostos hauríem de tenir dret a a tots els serveis".

Una altra queixa dels veïns té a veure amb l'actuació feta l'any passat per construir el voladís per a vianants que connecta el Pont Vell amb l'aparcament de la Renfe. Aquesta actuació va incloure asfaltar el carrer que puja cap a la Guia des de la carretera vella de Manresa, del qual només es va fer un tros. Aleshores els veïns ja van expressar el seu malestar pel fet que no s'aprofités per fer-lo sencer.