El valor dels pisos ha caigut el 54% a la capital del Bages des de l´inici de la crisi

A Igualada i Martorell, el preu dels habitatges ha davallat el 51% des de l'esclat de la bombolla

29.03.2016 | 07:48
Pisos en venda a Manresa
Pisos en venda a Manresa

Els 996,5 euros el metre quadrat de mitjana amb què Manresa va tancar el 2015, segons les dades del ministeri de Foment, suposen un decreixement del preu del 54% des que es va arribar al punt màxim de valor, a final del 2007, quan el preu del metre quadrat era de 2.152,2 euros. A Igualada i Martorell, les altres dues poblacions que consten a l'estadística del ministeri de Foment de poblacions de més de 25.000 habitants, la caiguda ha estat del 51%. En el mateix període, el preu dels habitatges ha caigut prop del 30% tant al conjunt de Catalunya com al conjunt de l'estat.

Des de l'inici de la crisi, el preu mínim de l'habitatge es va situar a la capital del Bages en 942,8 euros el primer trimestre de l'any passat. En el conjunt de l'any va anar experimentant creixements fins als darrers tres mesos, quan va tornar a retrocedir.

A igualada va ser el tercer trimestre del 2014 quan el preu de l'habitatge va marcar el seu mínim des del bluf del sector, quan va marcar 992,7 euros el metre quadrat. Tret d'aquest breu període, els preus es mantenen a la capital de l'Anoia poc més per damunt dels 1.000 euros el metre quadrat des de començament del 2014. Martorell va experimentar el seu mínim a final d'aquell mateix any, amb 1.184 euros.

Segons dades del col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària, a Manresa i el seu entorn immediat consten 27.500 habitatges en venda, dels quals 9.376 de tres habitacions, 6.369 de dues habitacions; 6190 de quatre habitacions; 3.789 d'una habitació; 1.167 de cinc; i 616 de sis. A final de l'any passat, el preu mitjà dels habitatges venuts a la capital del Bages es va situar en 212.466,67 euros. A tall d'exemple, la recomanació del col·legi als venedors que disposin d'un habitatge de dues habitacions a Manresa i el seu entorn és fixar el preu de venda, de mitjana, en 100.000 euros. Segons les dades del col·legi, d'aquesta tipologia d'habitatges se n'han venut 91 en els últims dotze mesos.

Segons el col·legi, el mercat està remuntant, però ho està fent de manera diferent segons la comarca, la ciutat i el barri. Un pis a la zona de les Bases de Manresa es pot vendre, avui, en un màxim d'un mes, i de tres mesos al carrer de Barcelona. Al Barri Antic, explica el delegat del col·legi a Manresa, Antoni Muñoz, "es pot tardar un any, i amb un preu molt ajustat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema