A final d'abril és previst que comencin les obres d'adequació d'un local situat al recinte del pàrquing de la plaça de la Reforma de Manresa, de 1.193 metres quadrats, que es destinarà a encabir el lapidari que hi ha al Museu Comarcal, com ja va avançar aquest diari.

L'actuació té un pressupost de 43.000 euros i consisteix en l'inventari, muntatge i trasllat dels elements patrimonials dels baixos del museu al nou local, i les intervencions en aquest espai.

L'execució del pàrquing de la Reforma va incloure la construcció d'aquest local per a ús municipal, exclòs d'ús per part del concessionari de l'aparcament. En canvi, la concessió sí que inclou, també, un espai de 2.338 m2 destinats a ús complementari de restaurant-cafeteria, un ús que encara no ha estat desenvolupat pel concessionari.

El trasllat del lapidari forma part del projecte de creació del Centre d'Acollida de Pelegrins del Camí Ignasià a l'antic col·legi de Sant Ignasi, actual Museu Comarcal. En concret, aquesta fase inclou la rehabilitació de la planta baixa i primera de l'ala sud de l'antic Col·legi Sant Ignasi (sala d'acollida, nucli d'accessos, sala polivalent, lapidari i sales expositives).