La Fira de l´Estudiant oferirà orientació acadèmica a més de 3.000 alumnes

El certamen s'inaugurarà dilluns a Manresa i mostrarà tota l'oferta educativa d'estudis postobligatoris

01.04.2016 | 07:22
La presentació de la fira es va fer ahir amb autoritats de l´Ajuntament i dels Consells del Bages i el Solsonès
La presentació de la fira es va fer ahir amb autoritats de l´Ajuntament i dels Consells del Bages i el Solsonès

El Museu de la Tècnica de Manresa mudarà de pell per convertir-se en gran espai d'informació i orientació acadèmica per als alumnes de secundària. A partir de dilluns i durant quatre dies acollirà la Fira de l'Estudiant. És la que fa 24, i hi passaran més de 3.000 estudiants de secundària del Bages, el Berguedà, el Solsonès i el Moianès, la majoria en grups organitzats.

La fira està pensada especialment per a alumnes de 4t d'ESO, que han de començar a rumiar quins estudis postobligatoris volen fer. També per als de batxillerat, cicles formatius, alumnes que no han superat l'ESO o bé aquells que volen canviar d'estudis, persones que hagin deixat els estudis i s'hi vulguin tornar a enganxar "o requalificar-se", i pares i mares d'alumnes, explica el coordinador de la Fira, Antoni Cornudella.

20 estands

A la fira hi haurà 20 estands amb les ofertes formatives de cicles formatius i els estudis universitaris dels centres d'ensenyament del Bages, el Berguedà i el Solsonès. Hi ha representada tota l'oferta existent actualment en aquestes comarques, segons Cornudella.

Tots aquests estands es distribuiran pels Dipòsits Vells del Museu de la Tècnica. Al mig hi haurà una "illa central d'informació general" de temes com beques, ensenyament oficial d'idiomes, com estudiar a l'estranger, formació de persones adultes o els programes de garantia juvenil. També oferirà atenció individualitzada.

Des de fa 3 anys la Fira de l'Estudiant també té la seva secció artística. En aquesta ocasió l'Oficina Jove del Bages, situada al centre cívic Joan Amades del carrer Sant Blai, serà l'espai dels ensenyaments artístics. El dijous dia 7 a les 10 del matí l'artista Valentí Gubianes farà una xerrada sobre la seva trajectòria i projectes. Hi haurà una exposició dels seus sobre els seus treballs i també de l'artista emergent Aina Sallés.

Dies i horaris

La fira estarà oberta del dilluns 4 d'abril al dijous 7 de 9 del matí a 2 del migdia i de 3 a 7 de la tarda. Al matí és quan hi haurà el gruix de la visita de grups d'estudiants del Bages, el Berguedà, el Solsonès, el Moianès i també Calaf. A la tarda és quan es poden veure alumnes que hi han passat en grup i que hi tornen acompanyats pel seus pares. "Els ensenyen allò que han vist i allò que els agradaria fer", comenta Cornudella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema