El Museu de la Tècnica de Manresa mudarà de pell per convertir-se en gran espai d'informació i orientació acadèmica per als alumnes de secundària. A partir de dilluns i durant quatre dies acollirà la Fira de l'Estudiant. És la que fa 24, i hi passaran més de 3.000 estudiants de secundària del Bages, el Berguedà, el Solsonès i el Moianès, la majoria en grups organitzats.

La fira està pensada especialment per a alumnes de 4t d'ESO, que han de començar a rumiar quins estudis postobligatoris volen fer. També per als de batxillerat, cicles formatius, alumnes que no han superat l'ESO o bé aquells que volen canviar d'estudis, persones que hagin deixat els estudis i s'hi vulguin tornar a enganxar "o requalificar-se", i pares i mares d'alumnes, explica el coordinador de la Fira, Antoni Cornudella.

20 estands

A la fira hi haurà 20 estands amb les ofertes formatives de cicles formatius i els estudis universitaris dels centres d'ensenyament del Bages, el Berguedà i el Solsonès. Hi ha representada tota l'oferta existent actualment en aquestes comarques, segons Cornudella.

Tots aquests estands es distribuiran pels Dipòsits Vells del Museu de la Tècnica. Al mig hi haurà una "illa central d'informació general" de temes com beques, ensenyament oficial d'idiomes, com estudiar a l'estranger, formació de persones adultes o els programes de garantia juvenil. També oferirà atenció individualitzada.

Des de fa 3 anys la Fira de l'Estudiant també té la seva secció artística. En aquesta ocasió l'Oficina Jove del Bages, situada al centre cívic Joan Amades del carrer Sant Blai, serà l'espai dels ensenyaments artístics. El dijous dia 7 a les 10 del matí l'artista Valentí Gubianes farà una xerrada sobre la seva trajectòria i projectes. Hi haurà una exposició dels seus sobre els seus treballs i també de l'artista emergent Aina Sallés.

Dies i horaris

La fira estarà oberta del dilluns 4 d'abril al dijous 7 de 9 del matí a 2 del migdia i de 3 a 7 de la tarda. Al matí és quan hi haurà el gruix de la visita de grups d'estudiants del Bages, el Berguedà, el Solsonès, el Moianès i també Calaf. A la tarda és quan es poden veure alumnes que hi han passat en grup i que hi tornen acompanyats pel seus pares. "Els ensenyen allò que han vist i allò que els agradaria fer", comenta Cornudella.