La regidoria de Gent gran de l'Ajuntament de Manresa convoca la tercera edició del concurs de fotografia «Els meus records». El concurs està obert als ciutadans que vulguin participar amb fotografies de la seva propietat captades a qualsevol espai de Manresa abans de l'any 1980.

El concurs té com a objectiu incrementar el coneixement de la història de Manresa a través de la difusió d'imatges antigues, posar en valor l'experiència i els records que conserva la gent gran, a més de promoure la participació ciutadana per mitjà de l'ús de les noves tecnologies com l'escàner, el correu electrònic, imatges on line, etc.

Cada persona podrà enviar un total de 3 fotografies antigues entre els dies 15 i 29 d'abril a l’adreça electrònica gentgran@ajmanresa.cat amb les dades del concursant, el títol de la fotografia i les seves dades principals (títol, lloc, data i breu descripció de les imatges).

Per participar és imprescindible que els participants tinguin més de 65 anys i siguin els propietaris del material presentat i/o tinguin garantit el seu dret d’ús i explotació.

Amb la finalitat de facilitar la digitalització de les imatges es disposarà d'un escàner per digitalitzar les imatges, els concursants podran fer una còpia digitalitzada de les fotografies que vulguin lliurar mitjançant algun dels serveis següents: Oficina d’Atenció al Ciutadà - Pl. Major, 1, telèfon 010 - en horari de dilluns a dijous de 2/4 de 9 del matí a 5 de la tarda i el divendres de 2/4 de 9 del matí a 2 de la tarda. Arxiu Comarcal del Bages - Via St. Ignasi, 40 1r. telèfon 938736525 -, en horari de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 de la tarda.

En aquest cas, un cop s’hagi efectuat la còpia digital, s’enviarà una còpia a l’adreça de recepció dels treballs (gentgran@ajmanresa.cat) i una altra a l’adreça que desitgi l'usuari.

Amb la convocatòria d'aquest concurs es pretén mostrar aquelles imatges que, més enllà del pur retrat familiar, reflecteixin de forma genèrica les formes de vida ja passades (celebracions, treball, utensilis en desús, festes populars, oficis tradicionals...); els llocs que tinguin un component d'interès social o personal (monuments, pobles, parcs, passejos...); esdeveniments històrics, socials, lúdics o esportius que recuperin la memòria col·lectiva del municipi.

Per més informació podeu consultar aquest tríptic i es pot consultar: gentgran@ajmanresa.cat