L'arxiu històric de l'Escola de Formació Social Torras i Bages ingressarà a l'Arxiu Comarcal del Bages perquè sigui conservat i posat a disposició dels investigadors i dels ciutadans interessats a conèixer aquesta entitat pionera en la formació en assistència social, que va dur a terme la seva tasca a la Manresa la segona meitat del segle XX (1959-1979).

La documentació donada inclou informació sobre la creació de l'escola, normes de funcionament, registre d'alumnes, correspondència, memòries, informes, actes d'exàmens, expedients escolars, tesis i treballs de finals d'estudi i fotografies, inventari de materials, entre d'altres documents de vint anys de funcionament d'una escola de referència a la ciutat i al país. També hi ha el llibre L'Escola de Formació Social Torras i Bages. La voluntat de fer país. Manresa 1959-1979, del 2009, dels autors Montserrat Colomer i Salmons, Carles Llussà i Ruiz i Montserrat Bacardit i Busquet.

Aquesta setmana una delegació de Manresa-Catalunya Central del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya -dipositària d'aquest fons documental des de l'any 1979- i l'Ajuntament han signat un contracte de donació d'aquesta documentació. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Gemma Solanas, han rubricat l'acord en presència del director de l'Arxiu Comarcal del Bages, Marc Torras; la regidora de Cultura, Anna Crespo, i una representació de l'Escola Torras i Bages encapçalada, entre d'altres, per Montserrat Bozzo, Montserrat Bacardit i Carles Llussà.

Entre d'altres, han destacat que és gràcies a la tasca de les persones vinculades a l'escola que Manresa és seu d'una de les delegacions del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.