No parlen, però t´emocionen igual o més que algunes persones amb qui et creues a la vida». Aquestes paraules són del fotògraf bagenc Jose Romero, un enamorat dels animals, per al qual treballar amb mascotes «és un plaer». És per aquesta raó que Romero va decidir acudir a la clínica veterinària Feres -amb consulta a Manresa i a Sant Joan de Vilatorrada- amb una proposta sorprenent: organitzar sessions de fotos gratuïtes d´amos amb les seves mascotes.

La idea va entusiasmar els responsables de Feres, que han cedit la sala d´espera de la clínica de Sant Joan i han promogut la iniciativa informant-ne clients i xarxes socials. Romero, per la seva banda, s´ha encarregat del muntatge de l´espai i de captar l´entranyable relació entre els propietaris i mascotes participants.

Jose Romero, que treballa a l´estudi Alexia Imagery (a Sant Joan), considera que les dificultats de treballar amb animals «depenen del dia i del caràcter de cada mascota. Com passa amb les persones, no sempre tenen el millor dia per posar davant la càmera».

La setmana passada ja es va realitzar la primera de les sessions, ahir va tenir lloc la segona, i demà, dijous, se n´oferirà una tercera. Tothom qui ho vulgui pot participar-hi; només cal que demà entre les 10 h i la 1 h del migdia o entre les 5 h i les 8 h de la tarda, s´adreci a la clínica de Sant Joan, a l´avinguda Torrent del Canigó, 53. No cal trucar ni reservar hora; i fonts de la clínica asseguren que les fotos «són totalment gratuïtes» i que «no hi ha límit de persones».

L´objectiu de la iniciativa és doble: per una banda, la clínica, que és un lloc on «moltes persones només vénen quan tenen els seus animals malalts», fa una proposta «divertida» i dóna «un toc d´optimisme i alegria»; i, per l´altra, «es dóna a conèixer la feina d´aquest fotògraf bagenc i es promociona la clínica Feres».

Fonts del centre detallen que, un cop fetes les fotografies, el participant «no s´endú les imatges directament a casa, sinó que les publiquem a Facebook, Instagram i a la pàgina www.clinicaferes.com i qui ho vulgui se les pot guardar directament». Afegeixen que «si algun participant vol alguna instantània en gran format la pot comprar al fotògraf».

Concurs a Facebook

A partir de demà, es publicaran totes les fotografies seleccionades i es convocarà un concurs. Les tres imatges més votades a Facebook tindran premi. El guanyador s´endurà una sessió de fotos gratuïta a càrrec de Jose Romero; el segon premi és un pòster de la foto de grans dimensions i d´alta qualitat; i la tercera imatge més votada serà obsequiada amb un val de 25 euros per gastar a la clínica, en accessoris o alimentació (no aplicable a serveis veterinaris). Els resultats del sorteig seran anunciats al cap d´una setmana de publicar les fotos a Internet, a través de les xarxes socials.