La 24a edició de Fira de l´Estudiant ha obert portes aquest dilluns al matí al Museu de la Tècnica de Manresa amb l´objectiu d´oferir orientació en el camp dels estudis a més de 3.000 estudiants de secundària. La jornada inaugural ha comptat amb la visita de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i la regidora d´Ensenyament i Universitats de l´Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.

Fins aquest proper dijous, la Fira esdevindrà un espai d´informació i d´orientació acadèmica i professional per a l´alumnat de secundària del Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès que han de decidir cap a quina direcció enfocar els seus estudis i el seu futur laboral. La mostra també disposa de continguts orientats als tutors i les famílies quehan d´ajudar els adolescents a decidir-se.

Amb la vista posada als alumnes de 4t d´ESO

Els continguts de la Fira de l´Estudiant 2016 són d´especial interès per l´alumnat de 4t d´ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l´ESO. Així mateix, la visita també pot ser molt adequada per aquell alumnat que vulgui canviar d´estudis i per aquelles persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral.

El Museu de la Tècnica estarà obert els 4 dies de Fira amb el següent horari de 9 a14 h i de 15 a 19 h. (dimecres a la tarda estarà tancat).

La Fira de l´Estudiant tindran el seu colofó amb la jornada de portes obertes del Campus Universitari de Manresa, que se celebrarà el dissabte 9 d´abril, de les 10 a les 14h.

Visita institucional

A banda de l'alcalde Junyent i la regidora Rosich, la primera jornada del saló ha comptat també amb la presència del director dels Serveis Territorials d´Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú; el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas; la coordinadora territorial d´ensenyaments professionals, Mar Raluy; el vicepresident primer del Consell Comarcal del Solsonès, Francesc Xavier Mas; el president de la Cambra de Comerç de Manresa i president de la Fundació Lacetània, Pere Casals; i el gerent de la Fundació Lacetània, Joan Canyadell.

També hi ha hagut representants de les empreses patrocinadores d´aquest certament, ICL Iberia Iberpotash, Sagalés, Sobrerroca i Abacus.

A banda de la visita dels estands d´aquesta edició, durant l´acte d´estrena de la Fira s´ha fet lliurament d´un obsequi a les empreses patrocinadores i un reconeixement a l´autora de la il·lustració del cartell d´aquesta edició, Natura Ferrer, alumna de l´Escola d´Art de Manresa.