Trobar un pis de lloguer a Manresa és més complicat que fa un any perquè els propietaris d'immobles prefereixen vendre'ls. Les immobiliàries avisen que hi ha poca oferta en el mercat de llo- guer a la ciutat, tot i que això no ha comportat un increment important dels preus perquè els clients continuen buscant lloguers que no siguin excessivament cars.

Les persones que trobin a Internet un pis de lloguer en bones condicions d'habitabilitat i econòmiques no poden esperar. O truquen immediatament a la immobiliària o segurament algú altre se li haurà avançat. Costa poc trobar clients per als habitatges de lloguer a Manresa, segons les immobiliàries, perquè en aquests moments l'oferta és molt minsa.

El motiu principal és que els propietaris en aquests moments opten per vendre els pisos perquè s'incrementa la necessitat de tenir més liquiditat. "El mercat de lloguer puja i baixa a Manresa, però des de fa més o menys un parell de mesos es nota que hi ha molt poca oferta en el mercat del lloguer d'habitatges", explica Eva Parra, responsable d'Immobages.

Davant la situació econòmica que no acaba d'enlairar-se, i després d'anys arrossegant una crisi que ha tingut en el punt de mira el sector immobiliari, el mercat de la venda d'habitatges no troba clients que s'atreveixin a invertir en habitatges en aquests moments. Al contrari, la gent que ara busca pis, prefereix llogar-lo. Les immobiliàries asseguren que no hi ha un perfil concret de client que busca un pis de lloguer. "Tot i que el ventall de persones és molt ampli, tenim sobretot joves que aconsegueixen independitzar-se i un grup de ciutadans nombrós que ha abandonat la casa per una dació en pagament al banc i que ara busca un pis de lloguer", explica David Muñoz, responsable de Multivivendes. A part, les entitats bancàries tampoc no col·loquen al mercat de lloguer els seus pisos.

Les diferents immobiliàries, a més, expliquen que hi ha poc moviment en el mercat immobiliari perquè la població de Manresa és diferent de la d'altres ciutats, com Barcelona, on hi ha més gent de pas i, per tant, els pisos alberguen diferents llogaters en pocs anys. Tot i que el preu del lloguer és molt fluctuant i depèn de moltes variables, en aquests moments es pot trobar un pis de dues habitacions i de 70 metres quadrats a les Bases per 400 euros.

En els darrers mesos de forma evident la demanda supera l'oferta de forma notable en el mercat de lloguer, però els preus no s'han incrementat perquè en general la ciutadania no ha notat una millora del nivell de vida. "Molts clients continuen buscant un pis barat que surti bé de preu", afegeix Miquel Amador, de Balsena Immobles.