Abans de final d´any és previst que comencin les obres de millora de l´accessibilitat a l´estació de Renfe a Manresa. Aquest és el compromís que representants de Renfe han contret amb l´Ajuntament de la ciutat, segons va informar ahir el consistori. Es tracta d´una intervenció que inclourà la remodelació de l´accessibilitat a l´edifici de viatgers (aspectes com l'eliminació de barreres arquitectòniques, la instal·lació d´ascensor, etc) i també la millora de les andanes, entre altres treballs.

Les obres es licitarien aquest mes de maig, amb el pertinent concurs per tal que les empreses interessades presentin ofertes per executar-les. Els treballs començarien abans de final d´aquest 2016 i es perllongarien alguns mesos.

El projecte definitiu s´està ultimant. L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, van reunir-se aquest dimarts amb Armando Brigos, subdirector d´Estacions Nord-est d´Adif (Administrador d´Infraestructures Ferroviàries); i Félix A. Martín, director de Rodalies de Catalunya de Renfe. En el marc de la trobada, els representants de Renfe i Adif van posar aquests terminis a les obres de millora a l´estació de Manresa, que forma part d´un pla de millora de l´accessibilitat a les estacions.