Rodolfo Cascao, que com a alcalde de la població brasilera de Porto Alegre do Norte va patir dos atemptats, serà avui a Manresa per parlar de "Desigualtat i propietat" en un acte convocat per Justícia i Pau, l'Associació Josep M. Cunill, Araguaia amb el bisbe Casaldàliga i el consell municipal de solidaritat.

L'acte tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala d'actes del Casal de l'Església, al carrer de l'Era Firmat, 1-3, dintre de la programació de divulgació de l'Agenda Llatinoamericana.

Cascao és educador popular, actor, dramaturg, militant cultural, mobilitzador social i activista polític. Durant 13 anys va ser agent pastoral a la ciutat de Porto Alegre do Norte, on van fer juntament amb la seva companya Fernanda, amb la Comissió Pastoral de la Terra, un treball d'acompanyament de la situació precària en què vivien els peons de les grans propietats de terra. El 1986 va ser elegit alcalde, amb el suport dels moviments populars i de l'Església. Aquest treball no va agradar als poderosos de la regió, que van cometre dos greus atemptats contra ell i la seva família. El primer calant foc a la casa mentre dormien i més endavant a la llum del dia, en què es van poder escapar de les bales dels pistolers.

Davant d'aquesta situació Cascao i la família van marxar de la regió. Actualment viu a Belo Horizonte, on es responsable del grup d'Art i Mobilització Social Parangolé, que treballa en temes lligats amb Drets Humans, ciutadania, temes socioambientals i processos participatius.