El formatge Blau de búfala Muntanyola, que Ampans (fundació que treballa per la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual) elabora a la seva formatgeria de la finca Urpina (Sant Salvador de Guardiola) ha estat considerat el millor formatge artesanal de la seva categoria al certamen de formatges d´autor més important que es fa a l´estat espanyol, el Gourmet Quesos que avui es tanca a Ifema (Madrid).

El jurat ha considerat el Blau de búfala Muntanyola mereixedor del Primer Premi de formatges blaus. Es dóna el cas que aquest formatge ha estat premiat dues vegades en poc més de 15 dies, ja que també va ser Medalla d´Or al Fira Làctium 2016 de Vic, un premi que reconeix la categoria de millor formatge artesà de Catalunya.

Formatges Muntanyola elabora varietats exquisides de formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra (amb ramat propi), búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on Ampans hi desenvolupa un projecte agroramader i social que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat intel·lectual. Quinze persones treballen actualment a la formatgeria que Ampans va posar en marxa a finals de l´any passat.

AMPANS elabora el Blau de búfala amb llet d´una granja de búfales procedent de l´Empordà, té un alt contingut en calci, magnesi i fòsfor, i un alt valor energètic. El seu interior és de color blanquinós amb petits foradets blaus per on circula l´oxigen que fa que es desenvolupi el fong blau.

Gourmet Quesos i Fira Làctium de Vic han situat el Blau de Muntanyola com el millor formatge blau artesanal a nivell estatal i català.

Els formatges Muntanyola es poden trobar a diverses xarcuteries i botigues especialitzades, als Bonpreu Esclat i als punts de venda propis d´AMPANS (Garden i Canonge). Més informació a www.formatgesmuntanyola.cat