L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) ha acollit aquest matí un total de 592 alumnes de quart d'ESO i de primer i segon de Batxillerat procedents de 21 centres d'ensenyament del Bages que han participat a les proves Cangur de resolució de problemes matemàtics.

En un primer torn, s'han enfrontat a la prova (que conté entre 20 i 30 reptes matemàtics), els alumnes de primer de batxillerat; i a partir d'un quart de dotze, en la segona tanda, s'han examinat els alumnes de quart d'ESO i de segon de batxillerat, de manera simultània.

Enguany, els alumnes de tercer d'ESO, que habitualment també es deplaçaven fins la Politècnica de Manresa per realitzar la prova, l'han fet al seu centre, juntament amb els de primer i segon d'ESO, per la qual cosa, la xifra d'alumnes rebuts a l'EPSEM Manresa ha disminuit notablement, respecte l'edició passada, en quan es va superar la xifra dels 800 participants.

370 participants al Berguedà

Al Berguedà, 370 alumnes s'han sumat al concurs matemàtic. Els joves, d'entre 3r d'ESO i 2n de Batxillerat, han realitzat les proves al pavelló d'esports de Berga mentre que els alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO han realitzat les proves als centres educatius.

En total, 95.243 alumnes provinents de 1.022 centres educatius d´arreu del país han participat aquest dijous al concurs de resolució de problemes matemàtics.

Un concurs nascut el 1996

La prova Cangur és un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques -que forma part de l´Institut d´Estudis Catalans- amb la col·laboració del Departament d´Ensenyament amb l´objectiu d´estimular i motivar l´aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes, plantejats com una diversió intel·ligent i eficaç. També es vol contribuir així a la popularització de les matemàtiques entre els alumnes.

Els premis Cangur van néixer a Catalunya l´any 1996 per als territoris de parla catalana, seguint l´exemple de Kangorou, un joc de Matemàtiques creat el 1991 a França que s´inspirava en el model del concurs nacional d'Austràlia (d'aquí el seu nom). Aquest model francès s'ha propagat a través de l'Associació Cangur sense Fronteres (Kangourou Sans Frontières), creada el 1995, i actualment s´ha estès a 49 països i reuneix més de 6 milions d´alumnes inscrits, segons dades de la mateixa organització.