El conseller de Salut, Antoni Comín, va anunciar ahir durant la seva primera visita a l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia que el servei de radioteràpia es posarà en marxa el mes de juny. Això evitarà el desplaçament a Terrassa o a Barcelona de 400 pacients l'any.

Comín va fer ahir la seva primera visita oficial a Sant Joan de Déu de Manresa com a màxim responsable del departament de Salut des que va assumir el càrrec. Va recordar que el nou servei de radioteràpia que es posarà en marxa "ha requerit una inversió important de totes les parts de vora 6 milions d'euros". El prestarà el Consorci Sanitari de Terrassa (vegeu Regió7 del 6 de febrer).

Va manifestar que 400 ciutadans de les comarques centrals "ja no s'hauran de desplaçar a Terrassa o a Barcelona a fer radioteràpia. Ho faran aquí amb les mateixes condicions, garanties i taxa d'èxit, o potser fins i tot superior".

Ja fa mesos que l'aparell de radioteràpia és a Manresa, en una de les parts de l'hospital nou que ja es va concebre per oferir aquest servei, indicat contra el càncer o com a mesura pal·liativa. Actualment s'està ajustant i passant el període de proves.

El conseller de Salut va fer un recorregut per l'hospital acompanyat per l'alcalde i president del patronat de la Fundació, Valentí Junyent, el director general d'Althaia, Manel Jovells, i directius de l'hospital i càrrecs polítics. Posteriorment es va reunir amb els membres del patronat. Per a Comín, Sant Joan de Déu de Manresa "és un dels millors equipaments hospitalaris del país i una història d'èxit", va dir.

"Aquí hi ha hagut una inversió de 81 milions de la Generalitat d'un total de 115. I això ha estat possible perquè hi havia un bon projecte, un bon lideratge i unes organitzacions compromeses". Va convidar tothom a tenir perspectiva per veure l'evolució de la xarxa assistencial de Manresa "per entendre que és un cas d'èxit del qual hauríem de prendre exemple com a administració i el conjunt del país. A Manresa s'han fet les coses bé", va reblar.

També va afirmar que encara falten "passos endavant importants", com la tercera fase de l'ampliació de l'hospital.