El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, va preparar la militància del Bages a unes noves eleccions estatals. Per al responsable de la formació, "és més que probable que hi hagi una nova convocatòria d'eleccions" davant la incapacitat d'arribar a un pacte per formar govern a l'estat espanyol. Nuet va participar divendres en una assemblea comarcal.

Nuet, que també és diputat al Parlament en el grup de Catalunya Sí Que Es Pot, va criticar el PSOE perquè, tot i tenir una base electoral situada a l'esquerra, la formació que ara lidera Pedro Sán-chez està ancorada "al règim del 78" i es resisteix a "girar full" per fer avenços pel que fa a la Constitució i el nou encaix de Catalunya. El líder d'EUiA va assegurar que les converses per formar un govern d'esquerres estan estancades. De fet, Nuet considera que el debat polític més important se centra ara mateix envers aquesta qüestió: seguir amb l'actual Carta Magna o reformar-la.

El futur polític de Catalunya va centrar bona part de la conversa de Nuet amb els militants del Bages. Sobre aquest punt, el diputat va dir que s'ha de treballar perquè "el procés sigui més popular i no estigui dirigit per les elits". Algunes de les intervencions dels assistents anaven encaminades a tractar quin ha de ser el paper de Catalunya dins l'estat i c0m hauria d'actuar el govern central. El responsable de la formació va especular sobre la possibilitat de tenir més vots en unes futures eleccions generals i, amb més força al Congrés dels Diputats, parlar "més de tu a tu" amb el PSOE.