Patxi Uriz, un dels grans fotògrafs de viatges, premiat amb un Goya i pel National Geografic, serà un dels protagonistes del Saló de Viatges i Creuers que se celebrarà el dissabte, 30 d´abril, al teatre Kursaal.

La presència d´Uriz permetrà conèixer, en primera persona, part de l´obra d´aquest fotògraf que és reconegut arreu del món. Actualment té oberta l´exposició "Kumano, el camino nipón", en el qual dona a conèixer amb la seva mirada aquesta ruta mil·lenària de pelegrinatge al Japó. Una segona mostra, també vigent, és "Viajes&Emociones", sobre les fotos més íntimes dels seus darrers deu anys pels cinc continents.

El premi Goya, l´ha rebut aquest 2006 com a productor i codirector del documental "Hijos de la tierra". En aquest curtmetratge, rodat a diferents punts del món, entre els quals Navarra, la terra d´Uriz, recull el testimoniatge de persones vinculades amb la natura que transmeten la saviesa pròpia de la "mare terra". Protagonistes druides d´Anglaterra i xamans de l´Amazònia brasilera i de Mèxic posen de manifest el coneixement de la medicina tradicional i es mostren contraris en fer negoci amb la salut de les persones i amb la salut del planeta. El reconeixement del National Geografic el va rebre per una foto feta a Andkor Cambotja, per un casament rural.

La primera feina a l´estranger com a fotògraf va ser per raons humanitàries, a la postguerra del Balcans, l´any 1996. Des d´aleshores fins ara ha fet múltiples reportatges, molts dels quals relacionats amb el turisme.

Aquest és el novè any que se celebra el Saló de Viatges i Creuers a Manresa per iniciativa de Viatges Masanés i que en cada edició té la capacitat d´aplegar els operadors i les propostes turístiques més importants de la temporada. Una part de les activitats se celebren al pati del Kursaal, mentre que la resta, a la sala petita del teatre.