Pol Ruiz Masip, alumne de 2n de Cuina i Gastronomia i Serveis de Restauració a l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa, guanya el premi a la imaginació i a la creativitat, en el 30è Concurs de Cuina Jove de Catalunya celebrat a Sant Pol de Mar el passat dilluns 4 d'abril.

Aquest concurs de cuina és el més antic que se celebra a Catalunya ininterrompudament i un dels concursos culinaris més antics d'Espanya, en el qual el xef convidat és el president del jurat. La temàtica canvia cada any, i en la present edició va ser la presència de la fruita a l'alta cuina.

En Pol Ruiz va quedar entre els 10 classificats per a la final d'aquest concurs, després d'una primera fase eliminatòria.

La Coccotte fumada de molls i fruites al vi negre amb escuma de foie va ser el plat amb el qual en Pol Ruiz va guanyar el premi, després de dues hores i mitja de preparació.

El jurat presidit per Mauro Colagreco, xef d'orígen argentí establert a França que ocupa l'11è lloc en la llista "50 Best Restaurants" i actualment propietari del restaurant Mirazur, ubicat al sud-est de França (Menton, Alps-Maritimes) amb dues estrelles Michelin, va otorgar el premi a la imaginació i la creativitat al nostre alumne.

A part d'aquest premi el jurat va atorgar un premi absolut, un a la destresa i millor tècnica d'elaboració i un a la millor presentació.

Un dels requisits del concurs era que els plats havien d'incloure fruita de temporada i donar-li un paper destacat en l'elaboració, un altre dels requisits d'aquest concurs era que les receptes no superessin els 3 euros de cost per plat.