S´inicien les obres de millora de la xarxa de sanejament del barri de Miralpeix

L'actuació es completa amb els treballs per millorar la vorera que connecta Miralpeix amb el Camí de Cal Xerraire

12.04.2016 | 07:03

L´empresa municipal Aigües de Manresa inicia demà la primera fase de les obres de construcció del col·lector interceptor que comportarà la connexió dels nuclis de Miralpeix, Cal Xerraire i una part de Mion-Puigberenguer, al sistema de sanejament de Manresa-Sant Joan de Vilatorrada.

Aquesta obra estava prevista executar per la Mancomunitat del Bages pel Sanejament amb el finançament de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) en el marc del Programa de Sanejament d´Aigües Residuals Urbanes (PSARU) en el que es determinen les necessitats d´actuació per a resoldre la interceptació de les aigües residuals generades a diversos nuclis perifèrics i la seva incorporació al sistema de sanejament de Manresa.

La situació de crisi econòmica va comportar l´aturada de les obres del PSARU per part de l´ACA, i per aquest motiu, Aigües de Manresa ha previst l´execució de les obres en el marc del pla anual de inversions del servei municipal de clavegueram de Manresa.

Els treballs, que tenen un pressupost de 146.105,60 (+IVA) i una durada de dos mesos i mig, consisteixen a canalitzar i registrar el traçat dels col·lectors, que transcorren per camins i finques de regadiu, sense modificar-ne l´ús. El projecte defineix un sistema de sanejament per a la connexió d´un total de quatre abocaments.

Les obres d´execució inclouen la millora de la vorera paral·lela a la carretera C-37z. Es millorarà la connexió de l´itinerari de vianants que provenen del camí de Cal Xerraire, de manera que puguin accedir amb major seguretat a la vorera existent que arriba fins a la marquesina del bus interurbà. Davant aquesta marquesina s´ampliarà la vorera per tal que els vianants no hagin de baixar a la calçada, i prosseguir sobre la vorera millorada fins a la part superior de Miralpeix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

DM retira en l´últim sospir una moció contra els anuncis de prostitució

El regidor va explicar que s'estimava més retirar la moció que no pas que quedés desvirtuada per...

El manteniment dels parcs i jardins serà cent per cent ecològic

El manteniment dels parcs i jardins serà cent per cent ecològic

L'Ajuntament es va comprometre que continuïn els treballs necessaris per a la transició cap a una...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema