L´empresa municipal Aigües de Manresa inicia demà la primera fase de les obres de construcció del col·lector interceptor que comportarà la connexió dels nuclis de Miralpeix, Cal Xerraire i una part de Mion-Puigberenguer, al sistema de sanejament de Manresa-Sant Joan de Vilatorrada.

Aquesta obra estava prevista executar per la Mancomunitat del Bages pel Sanejament amb el finançament de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) en el marc del Programa de Sanejament d´Aigües Residuals Urbanes (PSARU) en el que es determinen les necessitats d´actuació per a resoldre la interceptació de les aigües residuals generades a diversos nuclis perifèrics i la seva incorporació al sistema de sanejament de Manresa.

La situació de crisi econòmica va comportar l´aturada de les obres del PSARU per part de l´ACA, i per aquest motiu, Aigües de Manresa ha previst l´execució de les obres en el marc del pla anual de inversions del servei municipal de clavegueram de Manresa.

Els treballs, que tenen un pressupost de 146.105,60 (+IVA) i una durada de dos mesos i mig, consisteixen a canalitzar i registrar el traçat dels col·lectors, que transcorren per camins i finques de regadiu, sense modificar-ne l´ús. El projecte defineix un sistema de sanejament per a la connexió d´un total de quatre abocaments.

Les obres d´execució inclouen la millora de la vorera paral·lela a la carretera C-37z. Es millorarà la connexió de l´itinerari de vianants que provenen del camí de Cal Xerraire, de manera que puguin accedir amb major seguretat a la vorera existent que arriba fins a la marquesina del bus interurbà. Davant aquesta marquesina s´ampliarà la vorera per tal que els vianants no hagin de baixar a la calçada, i prosseguir sobre la vorera millorada fins a la part superior de Miralpeix.