L'empresa municipal Fòrum ha tramitat 517 sol·licituds d'inscripció al Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial de Catalunya entre el gener del 2013 i el 5 d'abril, en 39 mesos.

Concretament, hi va haver 85 peticions l'any 2013, 118 el 2014, 241 el 2015 i 73 fins al 5 d'abril d'enguany.

Les dades, que han estat facilitades per l'Ajuntament de Manresa en resposta a una pregunta realitzada durant el darrer ple pel grup Democràcia Municipal, mostren com en el que ha transcorregut de l'any 2016 hi ha una xifra de sol·licituds lleugerament inferior a la que hi va haver durant tot l'any 2013. També, que l'evolució de sol·licituds d'inscripció al Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial de Catalunya va clarament a l'alça.

Una altra dada facilitada per l'Ajuntament és que Fòrum disposa de diverses línies de suport, com el programa de prestacions de pagament del lloguer, i el 2015 va tramitar 1.770 expedients d'aquests ajuts, dels quals se'n van resoldre favorablement 1.621.

També s'informa que els contractes vigents d'habitatges de protecció oficial propietat de Fòrum, el 31 de desembre, eren 186.

En la resposta al grup de Democràcia Municipal es fa constar que el Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial de Catalunya (RSHC) és públic i administratiu, de caràcter permanent i és competència de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. No es denega ni deixa de ser admesa a tràmit cap sol·licitud. El registre funciona a partir de criteris establerts per l'Agència, que fan referència a aspectes diversos com ara els ingressos de la unitat de convivència, etc.

Fòrum tramita sol·licituds d'inscripció al registre, actuant com a facilitador dels tràmits, però no n'estableix els criteris.