L'esquerra independentista del Bages s'oposa frontalment al projecte del Portal de l'Agulla i per aquest motiu ha convocat un acte aquest dissabte 16 d'abril a les 12 del migdia al mateix terreny, on hi haurà una xerrada a càrrec de l'entitat Meandre, associació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa.

Des de la CUP Manresa s'oposen frontalment a un projecte que creuen poc útil per a la població: «aquest projecte urbanístic pretén destruir el territori, no aporta res ni a la gent que hi viu ni a la gent de l'entorn que tant bon ús fa del parc, només afavoreix l'interès i l'enriquiment privat», afirmen.

Cristina Puig, del col·lectiu Arran, afegeix que «només amb la consciència col·lectiva que la nostra terra no és ni ha de ser un objecte d'especulació i explotació que únicament generi benefici al sistema capitalista, podrem aturar projectes d'aquesta mena».

L'esquerra independentista del Bages vol impedir el projecte del Portal de l'Agulla des de la mobilització popular, ja que entenen que la via institucional «no és l'únic camí per aturar aquest projecte i que l'hem d'aturar des de totes les vies possibles».