Més de 3.000 persones prendran part a l´assemblea general ordinària que l´ANC celebrarà aquest diumenge a Manresa. Es durà a terme al pavelló del Congost, i entre els temes a tractar hi ha el full de ruta 2016-2017 de l'entitat sobiranista. També l'acte que l'Assemblea Nacional Catalana organitzarà l´11 de setembre d´aquest any.

250 voluntaris, la majoria d'ells de l'ANC de la Catalunya central, garantiran el bon funcionament de l'assemblea i agilitat a l'hora de fer recompte de vots. Hi haurà 9 votacions a mà alçada i es votaran 59 punts més en diferents blocs.

L´assemblea començarà a les 10 del matí amb una salutació de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i és previst que s'acabi cap a les 3 de la tarda. Per garantir una entrada esgraonada dels participants, les portes del pavelló s'obriran a 2/4 de 9.

Al migdia hi assistirà la presidenta del Parlament de Catalunya i anterior presidenta de l´ANC, Carme Forcadell, representants de partits polítics, d´entitats del pacte nacional pel Dret a Decidir, i diputats de les comarques centrals.