El Pavelló del Nou Congost de Manresa ha acollit una assemblea general de l'ANC decisiva per al procés. Durant la jornada, entre d'altres, s'ha votat el full de ruta i s'ha decidit com serà la Diada de l'11 de Setembre 2016.

Amb el pavelló ple, música sonant, l'aparcament ple de cotxes i autocars i els primers convidats asseguts a primera fila, com el parlamentari Lluís Llach, l'acte ha començat. Abans però, els assistents han dedicat una ovació a la malaguanyada Muriel Casals, de la qual s'ha projectat un vídeo.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha inaugurat l'assemblea i ho ha fet celebrant que aquesta convocatòria s'hagi organitzat fora d'una capital de província. Junyent ha ofert la capital del Bages per fer-hi un dels actes de la diada de l'11 de setembre.

Seguidament, els nombrosos assistents a l'acte han votat que el proper 14 de maig tindrà lloc la votació del nou secretariat nacional i la pròrroga de l'actual fins a aquesta data.

La votació a mà alçada s'ha interromput perquè alguns assistents han fet notar que serà pont, però des de la taula que dirigeix les votacions els han remarcat que aquell dia la votació es podrà executar de manera telemàtica. La proposta ha obtingut el vist-i-plau de la concurrència.

Feta aquesta votació s'ha anunciat un descans de quinze minuts seguit de l'actuació del músic Santi Arisa.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha estat el següent en sortir a escena. Sànchez està convençut que el camí cap a la independència no pot durar indefinidament. Així ho ha expressat davant dels micros en la mitja part que s'ha fet de l'assemblea general de l'ANC que es celebra a Manresa.

Als voltants de les 14:00h, el pavelló ha viscut un moment àlgid. La Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha arribat al Nou Congost. El públic assistent s'ha posat dempeus i l'ha aplaudit amb força.

L'ANC ha reprès l'activitat anunciat per a l'11-S un acte amb cinc mobilitzacions enlloc d'una de central. La Diada de l'Onze de Setembre inclourà cinc mobilitzacions en cinc territoris diferents, un dels quals podria ser la capital del Bages, que ha ofert l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i de la qual ha pres nota l'ANC.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha fet aixecar les més de 2.200 que omplen el Pavelló Nou Congost de Manresa quan ha apel·lat directament a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per tal que si l'Estat espanyol la inhabilita i imputa, entri l'endemà de la imputació amb dignitat al Parlament de Catalunya per exercir el seu càrrec.

Els aplaudiments i crits d'independència han premiat les paraules de Sànchez, que ha acabat dient que "ho tenim tot guanyat, no ens equivoquem".

En la votació del full de ruta, a l'assemblea de l'ANC s'ha decidit no demanar que es creï una candidatura unitària i, a canvi, promoure la unitat de les forces polítiques.

A 2/4 de 4 de la tarda, la darrera votació del matí ha costat una mica perquè força gent s'ha dispersat.

L'assemblea de l'ANC a Manresa ha finalitzat amb el cant dels Segadors i amb bastanta menys gent que a primera hora del matí.