El CAE va convertir el Casino de Manresa en una macroludoteca durant el cap de setmana per la qual van passar mil cinc-centes persones.

El Tast de Jocs oferia més de 300 jocs de taula seleccionats del repertori lúdic del CAE, que eren l'eix central de l'activitat. Tothom qui volia podia agafar un joc i jugar-hi en alguna de les taules de joc. Per fer més fàcil aquesta tria, els membres del Club del Joc, amb el suport de diferents persones voluntàries, feien tasques d'orientació i, si calia, ensenyaven a jugar-hi.

A la macroludoteca s'hi sumaven tres espais complementaris. El primer era l'espai Kapla, amb més de 7.000 peces d'aquest joc, que permetia a petits i grans deixar anar la seva imaginació, o seguir els models proposats, i construir edificis, animals, ponts i torres. Un cop feta la construcció es podia penjar una fotografia a les xarxes socials amb l'etiqueta #TastDeJocs2016. Totes les fotografies publicades entraven a participar en un concurs.

El segon espai específic era el Pitch Car, una versió moderna de les curses de xapes ambientada en una cursa de cotxes. I el tercer espai -novetat d'aquest any- consistia en cinc tallers que permetien descobrir i aprendre alguns jocs de taula força assequibles: Ubongo, Blokus, Catan, Cursa de Tortugues i Carcassonne.

En el marc del Tast de Jocs també es va programar l'activitat "El Misteri de Sant Jordi", una gimcana nocturna de geolocalització.