Manresa ha iniciat accions per ajudar els damnificats pel terratrèmol a Equador. L'Associació d'Equatorians de Manresa, a través de la seva presidenta, Verónica A. Jaramillo, fa una crida a la solidaritat dels manresans i manresanes davant les destruccions i les víctimes del terratrèmol. Demà dimecres, a les 8 del vespre, a l'ajuntament de Navarcles, han organitzat una trobada a la qual han convidat totes les associacions de persones nouvingudes que participen en el Mundialet de futbol per tal d'idear plegats alguna acció per ajudar els afectats.

Igualment, l'Ajuntament de Manresa està en contacte amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per tal de difondre informació i accions de suport als afectats.

El terratrèmol va tenir lloc dissabte al nord-oest de l'Equador, a la zona de la costa, amb epicentre a la província de Manabí i part d'Emeraldas, i ja ha deixa 455 víctimes mortals i més de 2.000 ferits i desapareguts, a banda de destruccions en habitatges, infraestructures, etc.

Diverses famílies equatorianes de la ciutat i comarca han sofert de forma directa o a través d'amics i coneguts els efectes d'aquestes destruccions i morts. Per aquest motiu, la presidenta de l'Associació d'Equatorians de Manresa, Verónica A. Jaramillo, ha demanat a la població de Manresa que col·labori en la mesura del possible, bàsicament a través de donacions econòmiques, per ajudar els damnificats.

La majoria d'actuacions es coordinen des del Consolat de l´Equador a Barcelona, que ofereix informacions d´interès i ofereix una línia de telèfon gratuïta adreçada a familiars de residents a les zones afectades: 900 935 930.

Per altra banda, es demana col·laboració econòmica a través de dues vies:

Transferències al compte corrent ES16 0049 5132 4225 1627 0535, del Banco de Santander

O bé a qualsevol agència de Small Word a Espanya (per conèixer les oficines més properes es pot trucar al 912 172 986).

L'Ajuntament de Manresa està en contacte amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que promou una campanya d'emergència i de recollida de fons econòmics per donar resposta els efectes del terratrèmol. El Fons català vol prioritzat el treball amb els actors locals que són els vertaders actors en l'impuls del seu propi desenvolupament, i té per objectiu que les accions es duguin a terme en coordinació directa amb els governs locals i la societat civil organitzada presents als territoris afectats.

L'objectiu és poder garantir al màxim que els recursos arribin oportunament als territoris afectats i amb visió de procés. En aquest sentit la coordinació amb els actors locals ha de ser directa i les propostes d'ajuda s´han de generar a partir de les necessitats de la població damnificada.