L'Associació d'Equatorians de Manresa, nascuda fa setze anys i que en fa deu que presideix Verónica Jaramillo, sap, per ara, de dos casos a Manresa i un a Navarcles de persones que tenen familiars a l'Equador afectats pel terratrèmol que hi va haver, dissabte passat, a la zona nord-oest de la costa. En un cas, han perdut la mare i tenen un cosí desaparegut. En tots tres han perdut la casa.

Amb l'objectiu d'ajudar la zona damnificada, l'associació crida a fer aportacions al número de compte obert pel consolat del seu país (ES1600495132422516270535, del Banc de Santander) i a escriure al correu electrònic de l'entitat veros410@hotmail.com per fer saber que s'ha realitzat una aportació. Comenta que les hores següents que tingués lloc el sisme no hi va haver manera de poder trucar a la zona afectada i que, finalment, els familiars ho van poder fer mitjançant el correu electrònic.

Avui, a les 8 del vespre, a l'ajuntament de Navarcles, han organitzat una trobada amb totes les entitats i associacions que participen en el Mundialet intercultural de futbol de Manresa per, plegats, organitzar algun acte que serveixi per ajudar les persones damnificades a l'Equador, on ahir a la tarda la xifra de morts ja havia arribat als 455.

La zona afectada és la província de Manabí, principalment les ciutats de Pedernales, Manta, Portoviejo, San Isidro i San Vicente. Jaramillo explicava ahir a Regió7 que la seva família, que viu a Quito, tot i que va notar el terratrèmol, no es va veure afectada. L'associació que presideix la integren mig centenar de persones. Malgrat que els darrers anys ha disminuït molt, l'equatoriana continua sent una de les comunitats més nombroses de Manresa. En el darrer padró d'immigració era la sisena, amb 227 persones empadronades.

Per tal de difondre informació i accions de suport als afectats, l'Ajuntament ha comunicat que està en contacte amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.