L´Ajuntament de Manresa ha preparat per aquest dissabte, 23 d´abril, diada de Sant Jordi, de 7 del matí a les 10 del vespre, un dispositiu especial de Mobilitat al Passeig de Pere III, per millorar la seguretat i l´accessibilitat de les persones al centre de la ciutat i que tindrà com a principal novetat la gratuïtat dels bus urbà a totes les línies que fan servei a Manresa.

Aquestes mesures pretenen millorar la mobilitat en un dia en que es preveu una màxima afluència de ciutadans amb destinació al centre de la ciutat.

Les novetats del dispositiu han estat presentades aquest migdia per la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l´Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; pel director de Manresa Bus, Francisco Ledesma; i pel director executiu de l´empresa Sagalés, Antoni Jiménez. Els ha acompanyat també la tècnica de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Queralt Torres.

Olga Sánchez ha valorat de forma molt positiva aquesta proposta de gratuïtat del bus amb la qual "volem contribuir a reduir l´ús de vehicles particulars per gaudir més d´una diada lúdica, potenciant un mitjà de transport més sostenible i promocionar els desplaçaments a peu com una pràctica saludable".

La regidora de Mobilitat ha recordat altres experiències de bus gratuït com "el bus nocturn per la Festa Major d´estiu i per l´Ecoviure. En aquest cas, el bus gratuït per Sant Jordi és una oportunitat perquè s´adreça a una àmplia franja de persones que podran gaudir d´aquest servei i comprovar els avantatges de l´ús del bus urbà". Finalment, Olga Sánchez ha convidat als ciutadans "a deixar el cotxe particular a casa i participar en la jornada de Sant Jordi de forma més còmoda, més segura, més econòmica i més relaxant".

Millorar la fluïdesa del trànsit

Per tal de millorar la seguretat dels vianants, fomentar l´ús del bus urbà i millorar la fluïdesa del trànsit, es fan les següents mesures:

Donar exclusivitat als vianants als passos que connecten la Plaça Espanya amb l´andana central del Passeig, on s´ubiquen les parades de llibres i roses.

Foment del transport públic. Amb la novetat de gratuïtat del servei durant tot el dia a totes les línies. També es reforçarà el servei de la línia 1, que disposarà d´una freqüència de pas de 15 minuts en hores punta (horari feiner no lectiu).

Accés segregat als vehicles amb destinació Guimerà- Circumval·lació i Passeig- Carrió a partir de la plaça 11 de setembre.

L´accés de vehicles al Passeig Pg. Pere III costat carrer Canyelles i Guimerà es realitzarà des de Pg. Pere III - pl. 11 de setembre, atès que s´invertirà de sentit de circulació del lateral de pg. Pere III costat carrer circumval·lació. De manera que els vehicles que circulin per Pg. Pere III - pl. 11 de setembre en direcció Pl. Espanya hauran d´optar per circular per costat dret o esquerre de Pg. Pere III segons la seva destinació:

Pg. Pere III costat dret (segons sentit de circulació): accés a carrer Primer de Maig - Pàrquing Bàlsena, Institut Lluís de Peguera, CAP Bages, Correus, Policia Nacional, Pàrquing Europa, carrer Carrió - Pàrquing Carrió, ...

Pg. Pere III costat esquerre (segons sentit de circulació): Carrer Canyelles - PàrquingLa Farola, carrer Guimerà, carrer Circumval·lació, ...

Per millorar la seguretat, en motiu d´aquest canvi circulatori, es tancarà el trànsit de vehicles del vial que connecta el carrer Circumval·lació amb el pg. Pere III (costat edifici Sindicats) en ambdós sentits de circulació.

Per tal de millorar la fluïdesa del trànsit en aquest punt s´anul·larà la parada de transport públic interurbà de plaça Espanya. Els seus usuaris, poden accedir al centre fent transbord amb qualsevol línia de bus urbà que seran gratuïtes.

La parada del bus urbà de plaça Espanya es trasllada al costat esquerra del Passeig (abans plaça Espanya), l´accés de la línia 3 al Passeig es realitzarà per carretera Santpedor.

Amb aquestes mesures es garanteix una accessibilitat en transport públic urbà amb fluïdesa fins a la parada central del carrer Guimerà, que s´espera sigui molt utilitzada en aquesta diada.

Per més informació del servei de transport públic urbà BUS MANRESA es podran consultar a través del web www.manresabus.com i les dels serveis interurbans a través del telèfon 93.874.66.66 (Estació d´autobusos).

S´instal·laran 184 parades a la ciutat

Manresa té previst instal·lar 184 parades per la diada de Sant Jordi. Un 64% de les parades seran per a la venda de roses i plantes, un 26% per a la venda de llibres i publicacions diverses i el 10% seran parades per a venda de d´altres productes o per a informació d´entitats.

Amb detall, la distribució geogràfica de les 184 parades serà la següent: Passeig de Pere III - 1er tram (51 parades); Crist Rei (2); Passeig de Pere III - 2on tram (28); Pl. Espanya (6); Passeig Pere III - 3er tram (6); Pl. Onze de setembre (3); Passeig Pere III - 4art tram (7); Plaça Sant Domènec (25), Plana de l'Om (5); i d´altres llocs de la ciutat (51).